Mennyire kell ápolni a macskát?

Deborah Hansen
2019. augusztus 31.
Egyes macskák egy életen át szőnyeg nélkül járhatnak, vagy zsíros vagy korpássel töltött kabátot fejleszthetnek ki. Más macskák egy pislogásban mattak. Míg a környezet, a táplálkozás és a genetika szerepet játszik az ápolási gyakoriságban, egy másik alapvető elem a macska szerepe az életben.

Kezdjük azzal, amit „ápoltnak” tartok. Számomra ápolt egy vízfürdő, amelynek kiváló minőségű zsírtalanító terméke, majd kézi sérülés nagy sebességű szárítóval. Ez a legjobb módja annak, hogy eltávolítsák a szőnyeget okozó problémákat. Extrákként hozzáadok egy köröm burkolatot, arctisztítást, fül -tisztítást és borotválkozást, szükség szerint vagy kértek.

Az életkörnyezet és a macska szerepe az életben nagy elemeket játszik a professzionális ápolási rutin kialakításában. Míg egyes macskák foltos házban élnek, és sokkal inkább dekoratív tárgyakhoz hasonlítanak, más macskák jól szeretett és aktív családtagok. Az aktív családtagok macskáit általában felveszik és kis gooey kezek ölelkezik. Más macskák sokkal nyugodtabb életmódot élnek, mint a tulajdonos szemének alma.

Minden macska különálló környezetben él. A foltos ház a tulajdonosokkal, akik ritkán érintik a macskát, tisztábbak maradnak, mint az öt év alatti több gyermeknél. Míg a foltos háznak macskája van, akinek az életében szerepe az, hogy hozzáadja a ház légkörét, a házban a házban egy macskája van, akinek a szerepe aktív résztvevője a családi életben.

A macskában élõ környezet közvetlen hatással van a macska kabátján található nem -természetes előforduló anyagokra és törmelékre. Az a szerep, amelyet a macska a családban játszik, diktálja a tulajdonosok ápolási igényeit és elvárásait.
Hirdetések

Miközben megmutattam a perzsa, néhány naponta teljes vőlegényt (vízfürdőt teljes szárítással) kellett elvégezni. Mivel a cica kabát kijön, és a felnőttkabát növekszik, ez volt az egyetlen lehetőségem. Noha ez igaz lehet a hat – tizennyolc – hónapos show perzsa esetében, sok ügyfelünk hazai hosszú vagy rövid hajú macskák. Ezért igényeik nagyon különböznek.

Az ápolási vállalkozásomban először szeretnék felfedezni a tulajdonos célját. A tulajdonosok megkérdezése, hogy miért keresnek ápolást, segítenek abban, hogy a probléma gyökereiben felgyorsuljanak. Miután a problémát Ön, a Groomer megértette, sikeresen megfogalmazhat a tulajdonos problémáinak megoldására.

Sok ügyfél ápolást keres, mert az emberi család egyik vagy sokkal több tagja allergiás a macskára. Ebben az esetben egy vízfürdő kapja az allergént, amely fehérjéket okozott (Fel D 1-4 és IgA) a kabátból, és hajlamos csökkenteni a tulajdonosok által tapasztalt tüneteket.

Ezeknek az ügyfeleknek a második fürdőt négy hét alatt ütemezem. A második találkozón nyomon követem a tulajdonosot, hogy megnézzem, javultak -e a tünetek az utolsó fürdő után. Nagyon óvatos vagyok a megfogalmazásommal, nem pedig azt, hogy meg tudom kezelni az egészségi állapotukat. A tulajdonosok általában önként jelentkeznek, hogy sokkal jobban érzik magukat, vagy jobban érzik magukat az ápolás után.

A tulajdonos hozzájárulásával javaslom, hogy ütemezze a macska következő kinevezését két, négy vagy hat héten. A következő találkozón újra bejelentkezem, és megnézem, hogyan érzik magukat. Ha nem panaszkodnak a tünetekre, akkor két hétig áthelyezem őket. Ha panaszkodnak, áthelyezem a következő kinevezést.

Vállalkozásom során felfedeztem a macskákat, amelyeket az emberi allergiák miatt ápoltak, négy -hat hetes ütemterv szerint. Minden egyes találkozón a macska teljes vízfürdőt és kiszáradást kap.

Egy másik gyakori probléma, hogy a tulajdonosok segítséget kérnek, az eldobás és/vagy a hajgolyók. Itt ismét a második találkozót négy héten foglalom le, és folytatom a tulajdonosot. Ha a dolgok jóak, akkor hat hétre, majd nyolc hétre áthelyezem őket. Vállalkozásomban úgy tűnik, hogy ezek az ügyfelek a legboldogabbak a négy – hat hetes ütemtervben is, ahol a macska vízfürdőt kap, szárazon.

Hosszú hajmacskák olyan tulajdonosokkal, akik úgy döntenek, hogy valaki más a fogmosást végzi, a közös ügyfelek egy másik csoportja. Ezeknek az ügyfeleknek sokan perzsa, himalájai vagy hosszú hajú skót redők vannak. A tulajdonosok sok pénzt fizettek a macskáikért, és azt akarják, hogy azok ideálisnak tűnjenek. Ezek a tulajdonosok nem vesznek részt aktívan a macskáik rutin karbantartásában. Úgy találtam, hogy ezeket a macskákat a legjobban az öt hetes fürdőn, és a harmadik héten profi kefével fújják a száraz ütemtervet.

Az utolsó ügyfélcsoport, amelyet lefedni fogok, a tulajdonosok, akik behozott macskát hoznak be, és nem akarják, hogy a macskájuk borotváljon. Az első látogatáskor az oroszlánvágás az egyetlen humánus lehetőség. Az ilyen típusú macskák az első látogatáskor egy oroszlánvágást és vízfürdőt kapnak. Ha a nyolc hetes, teljesen ingyenes találkozót megtartják, a kabát gyakorlatilag mindig zsíros a látható korpássel. Még egyszer megvitatom, hogyan alakulnak a szőnyegek, és emlékeztetem a tulajdonosot, hogy Wat nélkülnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post