MDR1-Egy általában kockázatmentes gyógyszer halálosan

adja hozzá a megosztó gombokat a FacebookFaceBookBookShare-hez a TwitterTwitterTwittershare-hez a pinterestpinterestpinterestshare-hez a Moreaddthismore41-hez

A múlt hétvégén elmentem az unokatestvérem külső esküvői rendezvényére a világ lófinanszírozásában, Ocala Florida -ban, és izgatottan láttam, hogy beépítették a collie -t az esküvői rendezvénypartiba. A „Barkie” határozottan a család része, akkor miért nem veszi be őt az ünnepségekbe? Ahogy ott ültem, élvezve a kedves szertartást az egyik oldalra, valamint a másikra a lenyugvó napra, egy hitt hirtelen eszembe jutott … megkérdezem, hogy Mark érti -e az MDR1 -ről. Az unokatestvérem, Mark szintén gyógyszerész, és egy lánc kiskereskedelmi üzletben dolgozik, amely az emberek számára nyújtó gyógyszert ad.

A reggeli betartást egy vasárnapi villásreggelire hívtam az esküvői rendezvény ünneplésével, valamint a gratuláló viták során, amelyeket az unokatestvéremről, a „Barkie” -ről, valamint a jelenlegi szívféreg -megelőző anyagokról kérdeztem. Tudatában voltam annak, hogy Mark nem kínál elegendőet az állatgyógyászati ​​gyógyszertárban, és valószínűleg nem ismeri ezt a potenciálisan károsodott gént, amely számos kutyát érinti a holttestfajtákban, beleértve a „Barkie”, a juhászkutyákat, a pásztorokat, valamint a keverékeket, amelyek egy olyan fajtákat tartalmaznak Húzócsoport. Szerencsére a „Barkie’s” állatorvos ismeri az MDR1-et, ezt akkoriban (most a felesége) megvitatta Mark kedvesével, és megértette, hogy előírja egy szívférges megelőzést, amely kockázatmentes neki.

Sok kutya elsősorban a teraszcsoportban rendellenes MDR1 (multi -gyógyszeres ellenálló 1) gén. Ez a hibás gén elkerülése elkerüli a gyógyszereket, hogy a sejtből kiszabaduljanak, ami a felhalmozódás miatt magas szintű gyógyszert eredményez. A mérgező szintek, néha életveszélyesek, akkor akkor következhetnek be, ha specifikus gyógyszerek halmozódnak fel a testben. Noha ez a hibás gén elsősorban a herding csoporton belüli kutyákban van jelen, tesztet lehet végezni annak meghatározására, hogy a kutyájának van -e ilyen hibás génje, és hasonlóan megkülönbözteti -e, hogy van -e egy hibás gén vagy két hibás gén. A két hibás génnel rendelkező kutyák még hajlamosabbak a gyógyszeres toxicitásra, ezért még szélsőségesebb óvatossággal kell eljárni.

A legjellemzőbb gyógyszer, amely az MDR1 -es kutyák felhalmozódásának veszélye, az ivermektin. Az ivermektin olyan termékekben található, mint a Heart Gard, valamint az Iverhart, valamint a szívférgesség -betegség megelőzésére. Az ivermektin felhalmozódása az életet veszélyeztetheti a központi szorongó rendszer hatásait. A specifikus rákos gyógyszerek szintén felhalmozódhatnak, és rendkívül rossz mellékhatásokat válthatnak ki. A digoxin egy szív gyógyszer, amely rendkívül veszélyes toxicitást okozhat a szív számára, ha az MDR1 génmutáció óta felhalmozódik. Más gyógyszerek, például a morfin, a kodein, valamint az acepromazin felhalmozódhatnak a tudatosság elvesztésének kiváltására, a központi szorongó rendszer depressziójára, valamint a légzési szorongásra, amely kómához vagy halálhoz vezet. Ez a génmutáció. Az állatorvos az a legjobban magántulajdonban, hogy kiválasztja -e háziállatát veszélyben, megrendelje -e a megfelelő laboratóriumi tesztet, és lehetővé tegye, hogy megértse, mely kedvtelésből tartott gyógyszerek elkerülésére van szükség, vagy csökkentik az adagot.

Számos más ok is van annak, hogy egy adott kutya hajlamos a gyógyszeres felhalmozódásra, amellett, hogy rendellenes MDR1 gén van. A sejtenzimek, a betegségállapotok, az egyéb gyógyszerek közé tartozik a sok ok, amelyek szintén ronthatják a kiválasztódást. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk egy adott gyógyszer potenciálisan mérgező felhalmozódását, rendkívül fontos, hogy nagyszerű kapcsolat legyen, és megvitassuk minden aggodalmát, amelyet a kedvtelésből tartott állatorvosával és a kedvtelésből tartott állatok gyógyszerészével is felmerül. Ha bármilyen típusú aggodalma van bármilyen típusú gyógyszert illetően, amelyet a háziállat szed, akkor a 1800-PET-Meds gyógyszerészei mindig örömmel segítenek nekik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post